Επικοινωνία

email: mail@1epal-almyr.mag.sch.gr Τηλέφωνα: Γραμματεία: 2422-0-23700, Διευθυντής: 2422-0-24757, Fax: 2422-0-24757, Ταχυδρ.Διεύθ: Οπλ.Ι.Βελέντζα & Μητάκου, 37100 Αλμυρός Μαγνησίας. Υπεύθυνος Ιστολογίου: Βαλκανιώτης Δημήτριος ΠΕ86 email: dvalkan@sch.gr

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 1ου ΕΠΑ.Λ. ΑΛΜΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΟΣ Α.Ε. ΣΤOΝ ΑΛΜΥΡΟ



Την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2015 Μαθητές του σχολείου μας και συγκεκριμένα τα τμήματα ΒΗΛ και ΓΗΛ (Τεχνικοί Ηλεκτρολογικών Συστημάτων Εγκαταστάσεων και Δικτύων) με τη συνοδεία των καθηγητών τους Πριάγγελου Χρήστου, Ραυτόπουλου Στέφανου, Σαλάτα Μπουρτζή Ελένης, Φλώρου Αποστολίας και Τοπαλίδη Μαρίας επισκέφθηκαν την εταιρεία ΑΕΙΦΟΡΟΣ Α.Ε. στην περιοχή του Αλμυρού. 

Εκεί ξεναγήθηκαν από τον Διευθυντή του εργοστασίου και τον κο Καραδήμο Δημήτριο ηλεκτρολόγο βάρδιας στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου ιδιαίτερα σε αυτές που ήταν ηλεκτρολογικού ενδιαφέροντος  και στα PLC.


Η ΑΕΙΦΟΡΟΣ Α.Ε. ανήκει στον Όμιλο ΣΙΔΕΝΟΡ και δραστηριοποιείται από το 2001 στην διαχείριση και αξιοποίηση βιομηχανικών παραπροϊόντων και αποβλήτων, συμβάλλοντας καθοριστικά στην προστασία του περιβάλλοντος.


Η εταιρία επεξεργάζεται ένα ευρύ φάσμα παραπροϊόντων χαλυβουργείων και βιομηχανιών κατεργασίας μετάλλων, ανακυκλώνοντας ετησίως πάνω από 450.000 τόνους. Διαθέτει στην Ελλάδα 2 εργοστάσια, στον Αλμυρό με ιδιόκτητες λιμενικές εγκαταστάσεις, και στη Θεσσαλονίκη. Από το 2004, η θυγατρική της ΑΕΙFOROS ΒULGARIA S.A.  με έδρα το Pernik, δραστηριοποιείται με το ίδιο αντικείμενο στην Βουλγαρία. Από αυτές τις δραστηριότητες, η ΑΕΙΦΟΡΟΣ παράγει κυρίως σκληρά αδρανή οδοποιίας και αδρανή για δομικές εφαρμογές, καθώς και σκραπ διάφορων μετάλλων. Παράλληλα η ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΕ εκμεταλλεύεται, μέσω της θυγατρικής της ΘΕΡΜΟΛΙΘ Α.Ε., κοιτάσματα ολιβίνη και παράγει άμμο χυτηρίου, πυρίμαχες μάζες,  slag conditioner και άμμο αμμοβολής. 


Η ΑΕΙΦΟΡΟΣ Α.Ε. λειτουργεί επίσης ως εξουσιοδοτημένο κέντρο οριστικής διαγραφής και ανακύκλωσης οχημάτων στο τέλος του κύκλου ζωής τους (ΟΤΚΖ) καθώς και αποσυναρμολόγησης και ανακύκλωσης αποβλήτων ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού.


Νέος άξονας ανάπτυξης της εταιρείας αποτελεί η διαχείριση επικινδύνων βιομηχανικών αποβλήτων. Η εταιρεία αναλαμβάνει την αναγνώριση των επικινδύνων αποβλήτων, τη συσκευασία, τη σήμανση και τη μεταφορά τους, καθώς και την αδειοδότηση διασυνοριακής μεταφοράς και την εξαγωγή  τους σε περίπτωση που δεν μπορούν να αξιοποιηθούν στην Ελλάδα.

Η ΑΕΙΦΟΡΟΣ  Α.Ε. έχει βραβευτεί επανειλημμένως στην Ελλάδα, είτε για τα προϊόντα της όπως το 2006 όταν κέρδισε με τα πιστοποιημένα αντιολισθηρά αδρανή οδοποιίας της το πρώτο βραβείο οικολογικού προϊόντος των Ελληνικών Βραβείων Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον 2005-2006 του Πανελλήνιου Σύνδεσμου Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος, είτε για τη συνολική της περιβαλλοντική προσφορά όπως το 2012 όταν της απονεμήθηκε το βραβείο «Περιβάλλον» του νέου Θεσμού ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΞΙΑ του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βόρειου Ελλάδος.


Τα εργοστάσια της ΑΕΙΦΟΡΟΣ είναι πιστοποιημένα κατά ISO 9001:2008 (Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας) & ISO 14001:2004 (Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης).

  • Σκληρά αδρανή (αντιολισθηρά αδρανή) για την κατασκευή αντιολισθηρών ταπήτων στην οδοποιία, πιστοποιημένα κατά CE13043
  • Άμμος (χωρίς παιπάλη) για βιομηχανικά δάπεδα, προϊόντα τσιμέντου (κυβόλιθοι, πλάκες πεζοδρομίου), βιολογικούς καθαρισμούς, αμμοβολή
  • Λεπτόκοκκη άμμος χαμηλού ειδικού βάρους και αμμοχάλικα, πιστοποιημένα κατά CE13242
  • Ασβεστούχος κονία για χρήση στην κατασκευή δομικών στοιχείων, στην επεξεργασία και αδρανοποίηση αποβλήτων και στην σταθεροποίηση εδαφών
  • Σιδηρούχα σκωρία για εργοστάσια τσιμέντων και άλλες χρήσεις
  • Μη σιδηρούχα μέταλλα (αλουμίνιο, χαλκός, ορείχαλκος κλπ.) από την ανακύκλωση αυτοκινήτων και οικιακών συσκευών
  • Προϊόντα Ολιβίνη όπως slag conditioner, άμμο χυτηρίου και πυρίμαχες μάζες, παραγωγή και διανομή από τη θυγατρική της ΘΕΡΜΟΛΙΘ Α.Ε.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου