Επικοινωνία

email: mail@1epal-almyr.mag.sch.gr Τηλέφωνα: Γραμματεία: 2422-0-23700, Διευθυντής: 2422-0-24757, Fax: 2422-0-24757, Ταχυδρ.Διεύθ: Οπλ.Ι.Βελέντζα & Μητάκου, 37100 Αλμυρός Μαγνησίας. Υπεύθυνος Ιστολογίου: Βαλκανιώτης Δημήτριος ΠΕ86 email: dvalkan@sch.gr

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 1ου ΕΠΑ.Λ. ΑΛΜΥΡΟΥ ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΑΛΜΥΡΟΥ


Την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019 οι μαθητές της Β΄ και Γ΄ τάξης του τομέα Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού του Δήμου Αλμυρού.


Στόχος της επίσκεψης ήταν να αποκτήσουν οι μαθητές γνώσεις και μαθησιακές εμπειρίες σε θέματα που αφορούν τη διαχείριση αστικών λυμάτων με την αξιοποίηση των τεχνολογιών αυτομάτου ελέγχου.

Η ξενάγηση στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων έγινε από τον αρμόδιο τεχνικό διευθυντή  κ. Στεργίου Δημήτριο και τον υπεύθυνο ηλεκτρολόγο κ. Καραδήμο Αθανάσιο.

Οι μαθητές παρακολούθησαν, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, την ξενάγηση στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας των λυμάτων. Στη συνέχεια ο υπεύθυνος ηλεκτρολόγος τους εξήγησε τον τρόπο ελέγχου των γραμμών του δικτύου ύδρευσης – αποχέτευσης με τη χρήση συστημάτων λογικών ελεγκτών (PLC) και λογισμικών επίβλεψης, ελέγχου και συλλογής δεδομένων (SCADA) προκειμένου να εξασφαλιστεί η απομακρυσμένη επίβλεψη των εγκαταστάσεων

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών Ραυτόπουλου Στέφανου, Σαλάτα Ελένης, Φλώρου Αποστολίας και Πούλου Χρήστου.

Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία το προσωπικό του Βιολογικού Καθαρισμού του Δήμου Αλμυρού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου