Επικοινωνία

email: mail@1epal-almyr.mag.sch.gr Τηλέφωνα: Γραμματεία: 2422-0-23700, Διευθυντής: 2422-0-24757, Fax: 2422-0-24757, Ταχυδρ.Διεύθ: Οπλ.Ι.Βελέντζα & Μητάκου, 37100 Αλμυρός Μαγνησίας. Υπεύθυνος Ιστολογίου: Βαλκανιώτης Δημήτριος ΠΕ86 email: dvalkan@sch.gr

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020

Διήμερη Εκπαιδευτική Εκδρομή του 1 ΕΠΑΛ Αλμυρού στην Αθήνα


Μετά από απόφαση του συλλόγου διδασκόντων του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού, πραγματοποιήθηκε διήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη τμημάτων της Β’ τάξης του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού στην Αθήνα από 30 έως 31 Ιανουαρίου 2020.
Τη διοργάνωση της εκδρομής ανέλαβε το ταξιδιωτικό γραφείο Art Of Travel ύστερα από επιλογή ανάμεσα σε διάφορες  προσφορές. Το πρόγραμμα της εκδρομής, το οποίο είχε υποβληθεί και εγκριθεί από τους γονείς και κηδεμόνες, τηρήθηκε στο έπακρο με την απόλυτη συνεργασία των συμμετεχόντων. Τόσο η διαμονή των μαθητών στο ξενοδοχείο, όσο και οι μετακινήσεις τους δεν παρουσίασαν προβλήματα και για το λόγο αυτό οι συμμετέχοντες στην εκδρομή ευχαριστούν θερμά την κ. Μίνα Τελκή από το ταξιδιωτικό γραφείο για την άψογη συνεργασία.
Συμμετείχαν 34 μαθητές, η αρχηγός της εκδρομής κ. Τσούγκρα Μαρία (Τομεάρχης Υγείας & Οικονομίας) και δύο συνοδοί εκπαιδευτικοί: η κ. Μάντζιου Ασπασία (Καθηγήτρια Βρεφονηπιοκομίας) και η κ. Παπακυριαζή Λαμπρινή (Καθηγήτρια Πληροφορικής).
Οι μαθητές ακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την εριήγηση στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.



Κατόπιν περιηγήθηκαν στις περιοχές του Θησείου, τη Στοά Αττάλου, την Αρχαία Αγορά, τη Ρωμαϊκή Αγορά και το Φετιχέ Τζαμί. Το βράδυ της ίδιας ημέρας οι μαθητές παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση «Hairspray» στο θέατρο «ΑΚΡΟΠΟΛ».
Την επόμενη ημέρα επισκέφτηκαν το μουσείο της Ακρόπολης όπου εντυπωσιάστηκαν τόσο από την αρχιτεκτονική του όσο και από τα εκθέματα και παρακολούθησαν βίντεο για την ιστορία και την κεφαλαιώδη σημασία του. Διαπίστωσαν ότι πράγματι το νέο Μουσείο της Ακρόπολης προσφέρει όλες τις υπηρεσίες που απαιτούνται από ένα παγκόσμιο μουσείο του 21ου αιώνα.



Στη συνέχεια επισκέφθηκαν την Κιβωτό του Κόσμου, όπου παρέδωσαν χρηματική επιταγή και ενημερώθηκαν για τις δράσεις της.

Εκεί οι μαθητές χάρισαν στα παιδιά της Κιβωτού χειροποίητα αναμνηστικά δώρα φτιαγμένα από το τμήμα Βρεφονηπιοκομίας.

Εν κατακλείδι, η εκδρομή μπορεί να χαρακτηριστεί ως άκρως επιτυχημένη, αφενός γιατί πραγματώθηκαν οι εκπαιδευτικοί, παιδαγωγικοί, και ψυχαγωγικοί στόχοι για τους οποίους αρχικά σχεδιάστηκε και αφετέρου γιατί οι μαθητές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το πρόγραμμα της εκδρομής. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου