Επικοινωνία

email: mail@1epal-almyr.mag.sch.gr Τηλέφωνα: Γραμματεία: 2422-0-23700, Διευθυντής: 2422-0-24757, Fax: 2422-0-24757, Ταχυδρ.Διεύθ: Οπλ.Ι.Βελέντζα & Μητάκου, 37100 Αλμυρός Μαγνησίας. Υπεύθυνος Ιστολογίου: Βαλκανιώτης Δημήτριος ΠΕ86 email: dvalkan@sch.gr

Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Εκσυγχρονίζεται το κυλικείο του 1ου ΕΠΑ.Λ. ΑΛΜΥΡΟΥ

     Στο πρόγραμμα «Εκσυγχρονίζοντας το σχολικό κυλικείο, προάγοντας την υγιεινή διατροφή», εντάχθηκε το κυλικείο του 1ου ΕΠΑ.Λ. ΑΛΜΥΡΟΥ με υπεύθυνο τον κ. Λαρίση Σοφοκλή.
 
     Σκοπός του προγράμματος θα είναι ο εκσυγχρονισμός της μονάδας εστίασης στην κλειστή σχολική αγορά καθώς και η υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών πλαισίων και γενικότερα προαγωγής υγείας για τον παιδικό μαθητικό πληθυσμό της Μαγνησίας. Στο πρόγραμμα εντάχθηκαν 19 σχολικά κυλικεία της Μαγνησίας και από το Δήμο Αλμυρούν ΜΟΝΟ το κυλικείο του σχολείου μας.

    Συγκεκριμένα, το εν λόγω πρόγραμμα αφορά στην ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών  επιχειρήσεων μέσω της εκπόνησης και εφαρμογής «Κλαδικών Σχεδίων Διαρθρωτικής Προσαρμογής Επιχειρήσεων σε επίπεδο Νομού», με στόχο την ανταπόκριση των επιχειρήσεων στις νέες συνθήκες που διαμορφώνει η οικονομική κρίση.

  Μέσα από το πρόγραμμα θα βελτιωθούν οι προϋποθέσεις βιωσιμότητας των επιχειρήσεων  μέσω της ανάπτυξης μηχανισμών και δομών ευέλικτης προσαρμογής στις διαρκώς μεταβαλλόμενες εξωτερικές συνθήκες και παράλληλα θα γίνει αναβάθμιση των προσόντων και δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού των επιχειρήσεων σε αντικείμενα που προκύπτουν από τους στόχους του υποβαλλόμενου σχεδίου.

Στις δράσεις συμβουλευτικής  θα αναπτυχθούν τα παρακάτω:

• Επιχειρηματική αναδιοργάνωση και διαφοροποίηση προϊόντων  και υπηρεσιών.
•Αναδιάρθρωση και εκσυγχρονισμός του σχολικού κυλικείου.
•Εντοπισμός των ποικίλλων προβλημάτων του κλάδου
•Αποτύπωση του χώρου του σχολικού κυλικείου και εξατομικευμένη μελέτη λειτουργικότητας του χώρου.    
•Έμφαση στη διασφάλιση ποιότητας και την ενσωμάτωση Οδηγών Υγιεινής.
•Συμβουλευτική για την ορθή διαχείριση του πελάτη (παιδί-μαθητής-έφηβος) και  την       προώθηση ενός υγιεινού τρόπου διατροφής.  

  Η υπεύθυνη  Κοινωνικού Δικτύου και σύμβουλος Σχολικών Κυλικείων κ. Μαρία Σεϊτοπούλου, τονίζει στην εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ απ' 'οπου αλιεύσαμε και την είδηση ότι: 
  «Αναμφίβολα πλέον με τα παραπάνω δεδομένα  η πρότυπη μονάδα εστίασης της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας θα αποτελεί ένα πρότυπο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος με την πιστοποίηση του κτηριακού τομέα καθώς και την  πιστοποίηση των παρεχόμενων προϊόντων και υπηρεσιών, ικανή να απορροφήσει οποιοδήποτε επιχορήγηση δημόσιου, ιδιωτικού και ευρωπαϊκού φορέα, προοριζόμενη για την διατροφή όλων των παιδιών και των εκπαιδευτικών της εκάστοτε σχολικής κοινότητας και να συντελέσει στην αύξηση των θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου