Επικοινωνία

email: mail@1epal-almyr.mag.sch.gr Τηλέφωνα: Γραμματεία: 2422-0-23700, Διευθυντής: 2422-0-24757, Fax: 2422-0-24757, Ταχυδρ.Διεύθ: Οπλ.Ι.Βελέντζα & Μητάκου, 37100 Αλμυρός Μαγνησίας. Υπεύθυνος Ιστολογίου: Βαλκανιώτης Δημήτριος ΠΕ86 email: dvalkan@sch.gr

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

ΕΠΙΣΚΕΨΗ TOY 1ου ΕΠΑ.Λ. ΑΛΜΥΡΟΥ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΜΟΝΙΜΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ (ΣΜΥ)



     Την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015 τμήματα μαθητών της Α’ τάξης του 1ου ΕΠΑ.Λ. ΑΛΜΥΡΟΥ επισκέφθηκαν την Ανώτερη Στρατιωτική Σχολή Υπαξιωματικών (Α.Σ.Σ.Υ.) Σ.Μ.Υ. στα Τρίκαλα, στα πλαίσια των μαθημάτων Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός – Εργασιακό Περιβάλλον – Υγιεινή και Ασφάλεια Εργασίας και Ερευνητική Εργασία (project).
       Μόλις φθάσαμε στη ΣΜΥ Τρικάλων μας υποδέχθηκαν και μας οδήγησαν στο ΚΨΜ της μονάδας όπου ενημερωθήκαμε από τον υπίλαρχο Τουλάκη Ιωάννη για όλο το πλαίσιο λειτουργίας της Σχολής, για τον τρόπο εισαγωγής σ’ αυτήν μέσω Πανελλαδικών εξετάσεων Ομάδας Α’ και Ομάδας Β’ των ΕΠΑΛ, αλλά και για τις άλλες Σχολές των Ενόπλων δυνάμεων (Ανώτερες: ΣΤΥΑ, ΣΥΔ, ΣΜΥΝ, ΣΙΡ) και (Ανώτατες: ΣΣΕ, ΣΙ, ΣΝΔ, ΣΣΑΣ κλπ).

Ανάστημα
Δείκτης Μάζας Σώματος
Οπτική Οξύτητα
Προκαταρκτικές Εξετάσεις
Ψυχομετρικές Δοκιμασίες
Ιατρικές Εξετάσεις
Αθλητικές Δοκιμασίες
        Μετά την πρώτη ενημέρωση που κράτησε περισσότερο από μισή ώρα κατευθυνθήκαμε στους χώρους της Σχολής όπως στους κοιτώνες των σπουδαστριών, στο στίβο μάχης, στα μελετητήρια και στο εργαστήριο Μ.Ε.Κ. Η εβδομάδα που επισκεφθήκαμε στη σχολή ήταν αφιερωμένη σε στρατιωτική εκπαίδευση των σπουδαστών, οι οποίοι σκορπισμένοι στου υπαίθριους χώρους της Σχολής (παρά το κρύο) εκπαιδεύονταν άλλες ομάδες στη χρήση των όπλων, άλλες σε πορεία 12 χιλιομέτρων κλπ.
Ενημέρωση στο ΚΨΜ
Περιήγηση στη Σχολή - Ο Πύργος Καταρρίχησης
Μπροστά στο Πύργο Καταρρίχησης
Έξω από τους κοιτώνες των σπουδαστριών
Θαυμασμός για το στρώσιμο των κρεββατιών
Τακτοποίηση των ενδυμάτων
Παρακολούθηση Στρατιωτικής Εκπαίδευσης
Στα εργαστήρια των ΜΕΚ
Στα εργαστήρια των ΜΕΚ
Κινητήρας Ελικοπτέρου
      Αφού ολοκληρώθηκε η ενημέρωση ευχαριστήσαμε τους υπευθύνους για την φιλοξενία και αποχωρήσαμε από τους χώρους της Σχολής και κατευθυνθήκαμε στο κέντρο της πόλης των Τρικάλων. 
Η σιδερένια γέφυρα του 1886
     Την πόλη διασχίζει ο Ληθαίος ποταμός (παραπόταμος του Πηνειού) δίνοντας στη πόλη ξεχωριστό χρώμα. 
Ο Ληθαίος Ποταμός
      Το Ασκληπιείο στο κέντρο των Τρικάλων, η παλιά πόλη «Βαρούσι» με τα ωραία σπίτια, το Κουρσούμ τζαμί και τα υπέροχα μανάβικα των Τρικάλων, όπου λόγω της Τσικνοπέμπτης η μυρωδιές ήταν καταπληκτικές. 
 
Το Ασκληπιείο

Βαρούσι - η παλιά πόλη
Το Kουρσούμ Τζαμί. Ανακαινίστηκε το 1996
       Μάλιστα στο πίσω  μέρος της ταβέρνας «μεζεδοκαμώματα» ανακαλύψαμε μια υπέροχη τοιχογραφία που κάλυπτε όλο τον πίσω τοίχο της οικοδομής.

Ζωγραφισμένος τοίχος
   Τους μαθητές συνόδεψαν στην επίσκεψη στη ΣΜΥ – Τρίκαλα οι εκπαιδευτικοί Βαρδάκης Κωνσταντίνος, Ραχμανίδης Γεώργιος, Τακούδης Ηλίας και Χατζηχαραλάμπους Ζωή.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου