Επικοινωνία

email: mail@1epal-almyr.mag.sch.gr Τηλέφωνα: Γραμματεία: 2422-0-23700, Διευθυντής: 2422-0-24757, Fax: 2422-0-24757, Ταχυδρ.Διεύθ: Οπλ.Ι.Βελέντζα & Μητάκου, 37100 Αλμυρός Μαγνησίας. Υπεύθυνος Ιστολογίου: Βαλκανιώτης Δημήτριος ΠΕ86 email: dvalkan@sch.gr

Σάββατο 27 Μαΐου 2017

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΔΙΑΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ 1ου ΕΠΑ.Λ. ΑΛΜΥΡΟΥ



1o ΕΠΑ.Λ. ΑΛΜΥΡΟΥ & ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΑΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ  (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΦΥΛΑΚΩΝ) - Πολιτιστικό Διασχολικό Πρόγραμμα με τίτλο: «Το Google Art Project ως εργαλείο διδασκαλίας και μάθησης».

     Για τρίτη συνεχή χρονιά το σχολείο μας συνεργάστηκε με το Γυμνάσιο Νέας Αγχιάλου σε πολιτιστικό πρόγραμμα. Στόχος μας και τις τρεις αυτές χρονιές ήταν να ενθαρρύνουμε την επαφή των μαθητών μας με την Τέχνη εισάγοντάς την στη μαθησιακή διεργασία.

    Το Google Art Project, μια ψηφιακή γκαλερί Τέχνης που ανέπτυξε το 2011 και στη συνέχεια αναβάθμισε η Google Inc., μας έδωσε τη δυνατότητα να επισκεφτούμε διαδικτυακά 151 μουσεία και γκαλερί από όλο τον κόσμο. Οι μαθητές μας μέσα από την επαφή τους με σημαντικά έργα τέχνης προσέγγισαν τα προβλήματα της ανθρωπότητας μέσα από τις εικαστικές τέχνες, έμαθαν να στοχάζονται με κριτική διάθεση και ενθαρρύνθηκαν να ανιχνεύουν με δημιουργικό τρόπο τα πολλαπλά μηνύματά τους συσχετίζοντάς τα με τη σημερινή πραγματικότητα. 

Για το Ημερολόγιο πατήστε εδώ
     Το τελικό προϊόν του προγράμματος αυτού ήταν «Το ημερολόγιο της ζωής» όπου σε κάθε μήνα αντιστοιχεί ένα ανθρώπινο πρόβλημα ή μια ανθρώπινη κατάσταση που προσεγγίζεται μέσα από έργα τέχνης. Παράλληλα, αξίζει να επισημανθεί ότι με τη λειτουργία «Create your own collection» οι μαθητές μας κατάφεραν να χτίσουν και τη δική τους προσωπική συλλογή, την οποία μοιράστηκαν με τους συμμαθητές τους.

Οι υπεύθυνες καθηγήτριες

Αποστολία Κοτζαγιώτου, φιλόλογος

Πελαγία Τριανταφυλλοπούλου, μαθηματικός

Μαρία Τσούγκρα, Βρεφονηπιοκόμος

Ελισσάβετ Μπαλαμπούτη, φιλόλογος

Γεωργία Χατζηθεοδώρου, Πληροφορικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου