Επικοινωνία

email: mail@1epal-almyr.mag.sch.gr Τηλέφωνα: Γραμματεία: 2422-0-23700, Διευθυντής: 2422-0-24757, Fax: 2422-0-24757, Ταχυδρ.Διεύθ: Οπλ.Ι.Βελέντζα & Μητάκου, 37100 Αλμυρός Μαγνησίας. Υπεύθυνος Ιστολογίου: Βαλκανιώτης Δημήτριος ΠΕ86 email: dvalkan@sch.gr

Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ 1ου ΕΠΑ.Λ. ΑΛΜΥΡΟΥ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΜΟΝΙΜΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ (ΣΜΥ) ΚΑΙ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ



Την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018 οι μαθητές της Α’ τάξης του 1ου ΕΠΑ.Λ. ΑΛΜΥΡΟΥ επισκέφθηκαν την Ανώτερη Στρατιωτική Σχολή Υπαξιωματικών (Α.Σ.Σ.Υ.) Σ.Μ.Υ. στα Τρίκαλα.
Μόλις φθάσαμε στη ΣΜΥ Τρικάλων μας υποδέχθηκε και μας οδήγησε στην αίθουσα εκδηλώσεων της μονάδας ο Υπολοχαγός  κος Μπαγανάς.
Εκεί ενημερωθήκαμε από τον αντισυνταγματάρχη κο Τζερεμάκη για όλο το πλαίσιο λειτουργίας της Σχολής, για τον τρόπο εισαγωγής σ’ αυτήν μέσω Πανελλαδικών εξετάσεων των ΕΠΑΛ, αλλά και για τις άλλες Ανώτερες Σχολές των Ενόπλων δυνάμεων ΣΜΥΝ (Πολεμικό Ναυτικό) και  ΣΜΥΑ (Πολεμική Αεροπορία).
Στη συνέχεια προβλήθηκαν βίντεο σχετικά με τη χειμερινή διαβίωση των σπουδαστών στο  Περτούλι και στον Όλυμπο αλλά και τη θερινή διαβίωση στο Λιτόχωρο.

Μετά την πρώτη ενημέρωση που κράτησε περισσότερο από μισή ώρα κατευθυνθήκαμε στους χώρους της Σχολής όπως στους κοιτώνες των σπουδαστών και σπουδαστριών, στο στίβο μάχης, στα μελετητήρια και στα εργαστήρια Μ.Ε.Κ και ηλεκτρονικών. 

Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε και ξεναγηθήκαμε στο Πολεμικό Μουσείο της Σχολής, που είχε αρχίσει τη λειτουργία του μόλις πριν ενάμιση μήνα. Στο μουσείο το μεγαλύτερο μέρος των εκθεμάτων αφορούν την ιστορία της Σχολής, αλλά και του 5ου Συντάγματος Πεζικού, που αποτελούνταν κυρίως από οπλίτες της περιοχής των Τρικάλων κι αντιμετώπισε τον κύριο όγκο της Ιταλικής εαρινής επίθεσης τον Μάρτιο του 1941. Επίσης πολλά εκθέματα είναι από στρατιωτικούς της περιοχής των Τρικάλων.
Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η διήγηση από τους υπευθύνους του Μουσείου της υπεράσπισης του υψώματος 731 από το ΙΙ/5 τάγμα υπο την διοίκηση του Μαγνησιώτη (Πουρί-Ζαγοράς) Δημήτριου Κασλά, του οποίου η διαταγή κατέληγε: "... Επαναλαμβάνω, τότε μόνον θα διέλθει ο εχθρός εκ της τοποθεσίας μας, όταν αποθάνωμεν άπαντες επί των θέσεών μας."
Αφού ολοκληρώθηκε η ενημέρωση ευχαριστήσαμε τους υπευθύνους για την φιλοξενία και αποχωρήσαμε από τους χώρους της Σχολής και κατευθυνθήκαμε στο κέντρο της πόλης των Τρικάλων.
 
Τους μαθητές συνόδεψαν στην επίσκεψη στη ΣΜΥ – Τρίκαλα οι εκπαιδευτικοί Βαρδάκης Κων/νος – μηχανολόγος, Τακούδης Ηλίας - στελεχών διοίκησης,  Μαγκλάρας Αθανάσιος - μηχανολόγος,  Χατζηχαραλάμπους Ζωή – μηχανολόγος, και Μελισσουργού Γεωργία Αγγλικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου