Επικοινωνία

email: mail@1epal-almyr.mag.sch.gr Τηλέφωνα: Γραμματεία: 2422-0-23700, Διευθυντής: 2422-0-24757, Fax: 2422-0-24757, Ταχυδρ.Διεύθ: Οπλ.Ι.Βελέντζα & Μητάκου, 37100 Αλμυρός Μαγνησίας. Υπεύθυνος Ιστολογίου: Βαλκανιώτης Δημήτριος ΠΕ86 email: dvalkan@sch.gr

Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΕΠΑ.Λ ΑΛΜΥΡΟΥ


1) ΔΙΑΛΕΞΗ- ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ  ΣΤΟ 1o ΕΠΑ.Λ. ΑΛΜΥΡΟΥ

Στα πλαίσια προγράμματος αγωγής υγείας με θέμα «Η αξία και η σπουδαιότητα των εμβολιασμών των εφήβων στην ατομική και δημόσια υγεία »η Διευθύντρια της παιδιατρικής κλινικής του Γ.Ν.Ν. Βόλου, κα Αναστασίου  Αναστασία, διοργάνωσε και πραγματοποίησε την Τρίτη 8/05/ 2018  ομιλία – διάλεξη στους μαθητές/τριες της Α΄ τάξης και Β΄ τάξης του τομέα υγείας, πρόνοιας και ευεξίας, του 1ου ΕΠΑ.Λ. Αλμυρού.
 Συνεργάστηκαν οι επισκέπτριες  Κεσμετζή Ειρήνη και Καλτσά Άλκηστη, η μαία Γκουβελά Μαρία και η νοσηλεύτρια Μπασδάνη Αθανασία.

  Ενημέρωσαν για την πρόληψη και την προστασία του εμβολιαζόμενου ατόμου και πως με αυτή τη διαδικασία μειώνεται η διασπορά των λοιμώξεων στην ευρύτερη κοινότητα που στην αντίθετη περίπτωση  αποτελεί αντικοινωνική συμπεριφορά. Συμπερασματικά, οι εμβολιασμοί αν και αντιμετωπίζονται τα τελευταία χρόνια με επιφύλαξη από μια μερίδα πολιτών, είναι από τις πιο αποτελεσματικές παρεμβάσεις δημόσιας υγείας, χαρακτηρίζοντας το βιοτικό επίπεδο της κάθε χώρας και συμβάλλουν στην ατομική και δημόσια υγεία.

2) ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΕΞΙΑΣ ΤΟΥ 1ου ΕΠΑ.Λ. ΑΛΜΥΡΟΥ

Οι μαθητές/τριες του τομέα υγείας , πρόνοιας και ευεξίας της Β΄ τάξης ,την Τετάρτη 9/05/2018 επισκέφτηκαν το αρχαιολογικό μουσείο Αλμυρού. Οι μαθητές προσέγγισαν την έννοια του μουσείου, μέσα από προετοιμασία και σχεδιασμό. Ακολούθησε το στάδιο επίσκεψης, ξενάγησης και αναζήτησης. Στη συνέχεια οι μαθητές επεξεργάστηκαν τις εμπειρίες  και τις προεκτάσεις αυτών, στην τάξη.
 Με αφορμή την εισαγωγή των μαθητών/τριών του τομέα υγείας, πρόνοιας και ευεξίας, μέσω πανελληνίων εξετάσεων, σε όλα τα Πανεπιστημιακά τμήματα των σχολών της Iατρικής, Bιολογίας και παραϊατρικά ΑΤΕΙ, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Kέντρο Yγείας Αλμυρού, την Τετάρτη 16/05/2018. Ακολούθησε ξενάγηση στα τμήματα και ενημέρωση από τους ιατρούς και το προσωπικό των παραϊατρικών ειδικοτήτων, τους οποίους ευχαριστούμε πολύ για την πληρέστατη ενημέρωση.
 Συνοδοί καθηγητές,η  τομεάρχης υγείας-πρόνοιας-ευεξίας και οικονομίας Τσούγκρα Μαρία και η καθηγήτρια νοσηλευτικής Μπέη  Ευανθία.
  Με την ευκαιρία αυτή σας υπενθυμίζουμε ότι οι εγγραφές στο 1ο ΕΠΑΛ Αλμυρού συνεχίζονται μέχρι 31 Μαίου 2018 για τους μαθητές/τριες της Α΄ τάξης ΓΕΛ , που επιθυμούν να εγγραφούν-μετεγγραφούν στη Β΄ τάξη ΕΠΑ.Λ. καθώς και για τους τελειόφοιτους και απόφοιτους ΓΕΛ- ΕΠΑ.Λ και πτυχιούχους ΑΤΕΙ και Πανεπιστημίων που επιθυμούν να εγγραφούν στη Β΄ ΕΠΑΛ για απόκτηση πτυχίου συναφούς ή καινούριας ειδικότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου