Επικοινωνία

email: mail@1epal-almyr.mag.sch.gr Τηλέφωνα: Γραμματεία: 2422-0-23700, Διευθυντής: 2422-0-24757, Fax: 2422-0-24757, Ταχυδρ.Διεύθ: Οπλ.Ι.Βελέντζα & Μητάκου, 37100 Αλμυρός Μαγνησίας. Υπεύθυνος Ιστολογίου: Βαλκανιώτης Δημήτριος ΠΕ86 email: dvalkan@sch.gr

Σάββατο 9 Μαρτίου 2019

Ημερίδα με θέμα «Αντιμετωπίζοντας τη βία στο σχολείο και την οικογένεια»

Την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019 στις 11:00 πμ, στην αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, περιφερειακό τμήμα Μαγνησίας, (2ας Νοεμβρίου & Ξενοφώντος) πραγματοποιήθηκε ημερίδα με τίτλο: «Αντιμετωπίζοντας τη βία στο σχολείο και την οικογένεια».

Την ημερίδα διοργάνωσαν οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Μαγνησίας και το ΚΕΣΥ Μαγνησίας, με τη συμπαράσταση της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος.  

Στην ημερίδα, έγκριτοι δικαστικοί-νομικοί και κοινωνικοί φορείς ενημέρωσαν τους Διευθυντές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς σχολικών μονάδων της Μαγνησίας για θέματα που αφορούν τη νομική αντιμετώπιση της βίας που μπορεί να ασκείται σε ανήλικους, είτε στο σχολείο, είτε στην οικογένεια,  μέσω διαδικτύου ή όχι, καθώς και προβλήματα στο σχολείο που προκύπτουν σε περιπτώσεις διάστασης ή διαζυγίου των γονέων.

Εισηγητές της Ημερίδας ήταν:
Μαρτίνος Κωνσταντίνος, Πρόεδρος  Πρωτοδικών Βόλου
    Βαΐτση  Μαρία Σοφία, Εισαγγελέας Ανηλίκων Βόλου
    Ντιζές  Γεώργιος, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Μαγνησίας

Στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκαν σύντομες παρεμβάσεις από φορείς που μπορούν να συνδράμουν το έργο των διευθυντών και των εκπαιδευτικών όπως ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου, η Πρόταση Ζωής, το ΚΕΘΕΑ-πιλότος.

Η εκπαιδευτικός κα Αικατερίνη Μάρου ΠΕ78 και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου επιμελήθηκε ένα φυλλάδιο με τη νομοθεσία που πρέπει να γνωρίζουν οι εκπαιδευτικοί για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας που διανεμήθηκε στου παρόντες.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν εκ μέρους του 1ου ΕΠΑ.Λ. Αλμυρού, ύστερα από πρόταση του Συλλόγου Διδασκόντων οι εκπαιδευτικοί: Αρχοντή Βασιλική, Βαρδάκης Κωνσταντίνος και Λυκίδης Ευστάθιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου