Επικοινωνία

email: mail@1epal-almyr.mag.sch.gr Τηλέφωνα: Γραμματεία: 2422-0-23700, Διευθυντής: 2422-0-24757, Fax: 2422-0-24757, Ταχυδρ.Διεύθ: Οπλ.Ι.Βελέντζα & Μητάκου, 37100 Αλμυρός Μαγνησίας. Υπεύθυνος Ιστολογίου: Βαλκανιώτης Δημήτριος ΠΕ86 email: dvalkan@sch.gr

Τρίτη 9 Απριλίου 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Επαγγελματικές προοπτικές των αποφοίτων ΕΠΑΛ στη βιομηχανία’

 
Τομέας Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού
“Επαγγελματικές προοπτικές των αποφοίτων ΕΠΑΛ στη βιομηχανία’’.
Οι μαθητές της Γ’ Τάξης του τομέα Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού συμμετείχαν σε πρόγραμμα που υλοποιήθηκε για το σχ. έτος 2023-2024 από τον φορέα TheTippingpointμε τίτλο ‘’Επαγγελματικές προοπτικές των αποφοίτων ΕΠΑΛ στη βιομηχανία’’. Η συγκεκριμένη δράση αφορούσε την ενημέρωση τους σχετικά με τις επαγγελματικές προοπτικές στους ταχύτατα αναπτυσσόμενους τομείς της σύγχρονης ελληνικής βιομηχανίας, τις δυνατότητες απασχόλησης και εξέλιξής τους στον τόπο τους, καθώς και την προετοιμασία τους για την είσοδό τους στην αγορά εργασίας. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε δραστηριότητες σχετικά με τη σύνταξη βιογραφικού και την προετοιμασία για συνεντεύξεις εργασίας και να έρθουν σε επαφή με εργαζόμενους/ες του ομίλου Σιδενόρ που δραστηριοποιείται στον κλάδο παραγωγής, μεταποίησης & εμπορίας προϊόντων χάλυβα, οι οποίοι ανέλαβαν το ρόλο του μέντορα και μοιράστηκαν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε σε 3 άξονες.
1ος άξονας δράσης :‘’Μαθαίνοντας τη δεξιότητα του να θέτουμε στοχευμένες ερωτήσεις’’.
2ος άξονας δράσης:‘’Γνωριμία με επαγγέλματα και τομείς της βιομηχανίας’’με τις υποενότητες‘’Η καθημερινότητα ενός ηλεκτρολόγου στον τομέα της συντήρησης -Πεδίο απασχόλησης και προκλήσεις’’ και ‘’Γνώσεις, δεξιότητες και αρμοδιότητες ηλεκτρολόγου αυτοματιστή στη βιομηχανία’’.
3ος άξονας δράσης : ‘’Προετοιμασία για την ένταξη στην αγορά εργασίας’’ με τις υποενότητες ‘’Σύνταξη βιογραφικού’’ και ‘’Επαγγελματική
συνέντευξη’’.
Συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί και συντονιστές της δράσης ήταν ο Διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού Γεώργιος ΚαπράναςΠΕ83 Ηλεκτρολόγος ,η Υποδιευθύντρια Ελένη Σαλάτα ΠΕ83 Ηλεκτρολόγος και η Αικατερίνη Μιχαλούδη ΠΕ83 Ηλεκτρολόγος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου