Επικοινωνία

email: mail@1epal-almyr.mag.sch.gr Τηλέφωνα: Γραμματεία: 2422-0-23700, Διευθυντής: 2422-0-24757, Fax: 2422-0-24757, Ταχυδρ.Διεύθ: Οπλ.Ι.Βελέντζα & Μητάκου, 37100 Αλμυρός Μαγνησίας. Υπεύθυνος Ιστολογίου: Βαλκανιώτης Δημήτριος ΠΕ86 email: dvalkan@sch.gr

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Επίσκεψη στο Κέντρο Συμβουλευτικής και Ενημέρωσης



Την Τρίτη 16 Απριλίου 2013 μαθητές και μαθήτριες του τομέα « Υγείας και Πρόνοιας » της Β΄ τάξης του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού συνοδευόμενοι από την καθηγήτρια κ. Τσούγκρα Μαρία, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κέντρο Συμβουλευτικής Στήριξης και Ενημέρωσης στο Βόλο ( Ανθ. Γαζή 131 ) στα πλαίσια της διδακτικής ενότητας διαχείρισης του άγχους.

Στο διεπιστημονικό κέντρο οι μαθητές ενημερώθηκαν για το άγχος (τα συμπτώματά του, τους παράγοντες που σχετίζονται με την εμφάνιση του  κλπ.) ώστε να κατανοήσουν πότε αποτελεί μια φυσιολογική συναισθηματική αντίδραση και πότε απαιτεί αντιμετώπιση με τη βοήθεια ειδικά. Παράλληλα μέσα από σειρά βιωματικών δραστηριοτήτων εξοικειώθηκαν με απλές τεχνικές διαχείρισης του άγχους, προκειμένου να αντιμετωπίζουν τις αγχογόνες καταστάσεις και τα προβλήματα που τους προκύπτουν χωρίς να θέτουν την ψυχική και σωματική τους υγεία σε κίνδυνο.


Τα διδακτικά και παιδαγωγικά αποτελέσματα της επίσκεψης αυτής αξιολογήθηκαν άμεσα, καθώς οι ίδιοι μαθητές , που συμμετέχουν και σε πρόγραμμα αγωγής υγείας που εκπονείται στο 1ο ΕΠΑΛ Αλμυρού, με τη σειρά τους μοιράστηκαν τις νεοαποκτηθείσες γνώσεις τους και με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας εργασίας ακολουθώντας την αποδοτικότατη διδακτική μέθοδο της εκπαίδευσης από συμμαθητές (peer education).


Ο διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού κ.Γεώργιος Καπράνας, οι διδάσκουσες Μαρία Τσούγκρα, Ελισσάβετ  Μπαλαμπούτη που εκπονούν το πρόγραμμα « Αγωγής Υγείας» «προσέχω και διασφαλίζω την υγεία μου»  και οι μαθητές ευχαριστούν θερμά την κ.Μαρία Τόπα, (επιστημονική και διοικητική υπεύθυνη του ΚΕ.ΣΥ.ΣΕ.) και την ομάδα της για την επιστημονική ενημέρωση και την εξαιρετική συνεργασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου