Επικοινωνία

email: mail@1epal-almyr.mag.sch.gr Τηλέφωνα: Γραμματεία: 2422-0-23700, Διευθυντής: 2422-0-24757, Fax: 2422-0-24757, Ταχυδρ.Διεύθ: Οπλ.Ι.Βελέντζα & Μητάκου, 37100 Αλμυρός Μαγνησίας. Υπεύθυνος Ιστολογίου: Βαλκανιώτης Δημήτριος ΠΕ86 email: dvalkan@sch.gr

Σάββατο 16 Ιουνίου 2018

Τελετή Λήξης για το δίκτυο Teachers4Europe Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας-ΔΡΑΣΗ 2017-2018

Την Παρασκευή 1/6/2018 πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης των προγραμμάτων για το Δίκτυο Teachers4Europe Β’θμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας στον καλαίσθητο χώρο του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας.

Ο στόχος της εκπαιδευτικής δράσης “Teachers4Europe” είναι διττός. Πρώτον, να συμβάλει στην καλύτερη ενημέρωση των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών επί των εξελίξεων των ευρωπαϊκών θεμάτων. Επιπρόσθετα, να τους υποστηρίξει στο να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους, εφαρμόζοντας στην εκπαίδευση καινοτόμες βιωματικές μεθόδους διδασκαλίας με αξιοποίηση και των τεχνολογιών της πληροφορικής και της επικοινωνίας.
 Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν πολυποίκιλα και πρωτότυπα projects από τις παιδαγωγικές ομάδες, φτιαγμένα με μεράκι, ενθουσιασμό και κυρίως με αγάπη για τον μαθητή, τον αυριανό Ευρωπαίο πολίτη.
 Το ΕΠΑ.Λ Αλμυρού συμμετείχε στη φετινή δράση με συντονίστρια την Κα Αρχοντή Βασιλική, Π.Ε 06 ,διαπιστευμένη T4E ύστερα από αξιολόγηση και επιλογή από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και μεικτή ομάδα μαθητών της Α’ κ Γ’ τάξης. Στο πλαίσιο της φετινής δράσης εκπονήθηκαν τα εξής 2 projects: a) Europe ..in love thanks to tongues & languages Vol.II και b) Borderless European love..What shall I thee compare? Πρόκειται για εργασίες που στόχο είχαν την ευαισθητοποίηση κοινού, μαθητών και καθηγητών γύρω από την εκμάθηση ξένων γλωσσών, την ενίσχυση της πολυγλωσσίας και την κατανόηση της διαπολιτισμικότητας και διαφορετικότητας ανάμεσα στους λαούς.
 Στην παρουσίαση των εργασιών την Κα Αρχοντή πλαισίωσαν οι μαθητές Μοσκινόγλου Μαρία από την Α’ τάξη και Αιμονιώτης Χρήστος από τη Γ’ τάξη ενώ στην τεχνική υποστήριξη βρισκόταν ο κος Λυκίδης Ευστάθιος, Π.Ε 84 συνεργάτης του προγράμματος. Οι εργασίες απέσπασαν εγκωμιαστικά σχόλια για την πρωτοτυπία, την πολυπλοκότητα και την καλλιτεχνική τους διάσταση τόσο από τις πρέσβειρες του προγράμματος Κες Βούλγαρη Βασιλική και Γουτσιουκώστα Ζησούλα όσο κι από τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους.
Η φετινή δράση μόλις ολοκληρώθηκε. Υποσχόμαστε να επιστρέψουμε πιο κεφάτοι και δημιουργικοί μετά και το πέρας της καλοκαιρινής ραστώνης…
Συμμετέχοντες μαθητές: Παπαδάκης Α., Παπαθανασίου Αιμ., Πυργάνη Αλ., Ρασίμ Ι., Σεξαμπάνη Α. , Σιμπλίδη Χρ., Σιμπλίδης Χρ. , Τζαμπάζοβα Ν., Τζαμπάζοβα Στ., , Τζιώρου Ι., Τόλιας Χαρ., Τρόξι Μαρ., Τσαντήλας Ν., Τσιάντος Δ., Τσιάτσιος Γ., Τσιγάνης Ηλ., Χαντής Κ., Χότζα Τζ., Χουλιαρά Ε. , Χριστοδούλου Ε. , Μοσκινόγλου Μ., Μπούτλα Β., Ξαφά Ν.,(Α’ Τάξη) Αιμονιώτης Χρ., Μπούτλας Α., Τσαρτσάλης Ν. (Γ’Τάξη)
Συνεργάτες:α) Λυκίδης Ευστάθιος, Π.Ε 84 Ηλεκτρονικός Υπολογιστών & Δικτύων β) Πλαβός Ελευθέριος, Π.Ε 81 Τεχνολόγος πολιτικός Μηχανικός & Αρχιτέκτων Μηχανικός
Links εργασιών: 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου