Επικοινωνία

email: mail@1epal-almyr.mag.sch.gr Τηλέφωνα: Γραμματεία: 2422-0-23700, Διευθυντής: 2422-0-24757, Fax: 2422-0-24757, Ταχυδρ.Διεύθ: Οπλ.Ι.Βελέντζα & Μητάκου, 37100 Αλμυρός Μαγνησίας. Υπεύθυνος Ιστολογίου: Βαλκανιώτης Δημήτριος ΠΕ86 email: dvalkan@sch.gr

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ 1ου ΕΠΑ.Λ. ΑΛΜΥΡΟΥ ΣΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ



Στο πλαίσιο των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων, η περιβαλλοντική ομάδα του 1ου ΕΠΑ.Λ. Αλμυρού που εκπονεί το πρόγραμμα με θέμα «Διαδρομές στη Φύση - Οικοτουρισμός» πραγματοποίησε στις 19 και 20 Μαρτίου 2015 εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) Γρεβενών.


Την πρώτη μέρα, μετά την άφιξη της ομάδας στο χώρο του Κ.Π.Ε. στα Γρεβενά, έγινε παρουσίαση του θεωρητικού μέρους του προγράμματος «Οικοτουρισμός – Εναλλακτικές μορφές Τουρισμού» από το μέλος της παιδαγωγικής ομάδας του Κ.Π.Ε. κo Δημήτρη Μπέη.


 Τη δεύτερη μέρα, στο πλαίσιο της διαδικασίας βιωματικής προσέγγισης του προγράμματος, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο παλιό πέτρινο γεφύρι «Αζίζ Αγά» κοντά στο χωριό Τρίκωμο καθώς και στο μικρότερο γεφύρι «Ζιάκα». Το γεφύρι «Αζίζ Αγά» βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 1000 μέτρων, στους πρόποδες του όρους Όρλιακα και είναι το μεγαλύτερο σε ύψος γεφύρι στη Δυτική Μακεδονία. 

 Στη συνέχεια η ομάδα ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Κ.Π.Ε στο χωριό Ζιάκα και ακολούθησε περιήγηση οικοτουριστικού ενδιαφέροντος στο παρακείμενο δάσος, σε ένα εκπληκτικό από φυσική ομορφιά τοπίο, στο οποίο ανακαλύπτει κανείς σπάνια οικοσυστήματα.

Η συμμετοχή της ομάδας στο πρόγραμμα ήταν μια ανεπανάληπτη εμπειρία μιας, που μέσα από τη θεωρητική και βιωματική προσέγγιση του θέματος αποκόμισε πολλές γνώσεις και συνέλεξε υπέροχες εικόνες και πολύτιμες στιγμές.


Η περιβαλλοντική ομάδα αποτελείται από τους εκπαιδευτικούς Φείδα Χαρούλα ΠΕ19 (Πληροφορικής), Φλώρου Αποστολία ΠΕ17.03 (Ηλεκτρολόγος), Ραυτόπουλο Στέφανο ΠΕ17.03 (Ηλεκτρολόγος) και μαθητές από τα τμήματα Β’ και Γ’ πληροφορικής, Β’ και Γ’ ηλεκτρολόγων, και Α’ τάξης.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου