Επικοινωνία

email: mail@1epal-almyr.mag.sch.gr Τηλέφωνα: Γραμματεία: 2422-0-23700, Διευθυντής: 2422-0-24757, Fax: 2422-0-24757, Ταχυδρ.Διεύθ: Οπλ.Ι.Βελέντζα & Μητάκου, 37100 Αλμυρός Μαγνησίας. Υπεύθυνος Ιστολογίου: Βαλκανιώτης Δημήτριος ΠΕ86 email: dvalkan@sch.gr

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Διδακτική επίσκεψη του τμήματος Πληροφορικής του 1ου ΕΠΑΛ ΑΛΜΥΡΟΥ στην επιχείρηση 3D design workshop στο Βόλο


Την Τρίτη 27 Μαρτίου 2018 οι μαθητές του τομέα Πληροφορικής Β’ και Γ’ τάξης του 1ου ΕΠΑ.Λ. Αλμυρού στα πλαίσια διδακτικής επίσκεψης του 1ου  Ε.Κ. Αλμυρού επισκέφθηκαν την επιχείρηση 3D design workshop στο Βόλο.

Mαθητές και καθηγητές  με την κ. Τατιάνα Ρίζου και την κ. Βαλάντω Μιχαηλίδου από το κατάστημα 3D design workshop.
Στόχος της επίσκεψης ήταν η γνωριμία των μαθητών με την τεχνολογία της τρισδιάστατης εκτύπωσης. Η επιχείρηση 3D design workshop παρέχει τριδιάστατες εκτυπώσεις με εφαρμογές σε εξειδικευμένες χρήσεις (μηχανικά μέρη, εξαρτήματα, ανταλλακτικά), αλλά και σε τομείς όπως η βιομηχανία, η κατασκευή κοσμήματος, ο μοντελισμός και τα gadget, οι λύσεις για το σπίτι (home decor, μινιατούρες, φιγούρες κ.α.) και την εργασία (μακέτες, καλούπια, κάθε είδους διαφημιστικά, μπομπονιέρες, μπρελόκ, stencils, θήκες για αναπτήρες, θήκες για usb, εποχιακά κ.α.)



Στα πλαίσια της διδακτικής επίσκεψης οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού ήρθαν σε επαφή με τον κόσμο της τριδιάστασης εκτύπωσης (3D printing), της τριδιάστατης σάρωσης (3D scanning), του τριδιάστατου σχεδιασμού (3D design) καθώς και με τις τελευταίες εκδόσεις των λογισμικών 3D σχεδίασης και σάρωσης. Επίσης, γνώρισαν και πειραματίστηκαν οι ίδιοι με την τεχνολογία 3D pen.
 Η διδακτική επίσκεψη του 1ου ΕΠΑ.Λ. Αλμυρού – 1ου ΕΚ Αλμυρού άφησε ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις στους μαθητές, καθώς τους έφερε σε επαφή με τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της τεχνολογίας αιχμής της τρισδιάστατης εκτύπωσης και τους κέντρισε το ενδιαφέρον για εξερεύνηση νέων δυνατοτήτων και προοπτικών στον τομέα της πληροφορικής.

Τους μαθητές συνόδευσαν οι καθηγητές Πληροφορικής Βαλαμούτης Κωνσταντίνος, Καβίδας Ιωάννης, Παπακυριαζή Λίνα και Φείδα Χαρούλα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου